Gilde Samenspraak & Taal

Samenspraak en “het begint met taal”
Een belangrijke tak binnen het Gilde is Samenspraak. Bij Samenspraak leren de adviseurs en taalmaatjes anderstaligen beter Nederlands spreken. Dit taal-en integratieproject brengt Nederlanders en anderstaligen samen om de Nederlandse taal en elkaars cultuur beter te leren kennen. Gilde Samenspraak deelt de campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’ In korte video’s vertellen anderstaligen over hun hobby – waarover ze graag met jou in gesprek willen. Zo oefenen zij de taal en ervaar jij wat jullie verbindt.

Gilde Samenspraak is aangesloten bij de landelijke koepel voor non-formele Taalondersteuning aan anderstaligen: “het begint met taal” 

F.M. van Eede

Jaarlijks bieden landelijk meer dan 2.500 vrijwilligers van Gilde Samenspraak anderstaligen de mogelijkheid om op een informele, gezellige manier Nederlands te spreken. Gewoon thuis, in de huiskamer of tijdens een wandeling. Door in de praktijk met de taal aan de slag te gaan, verbetert de anderstalige zijn spreekvaardigheid en integreert hij / zij sneller en gemakkelijker in onze maatschappij. Samenleven, begint tenslotte met samen spreken!

Gilde Samenspraak deelt de campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’ In korte video’s vertellen anderstaligen over hun hobby – waarover ze graag met jou in gesprek willen. Zo oefenen zij de taal en ervaar jij wat jullie verbindt.

Met deze campagne werven wij nieuwe vrijwillige taalcoaches en coördinatoren. Wil jij als vrijwilliger in gesprek? Meld je hier onder bij ons aan!

Informatie of advies? 
Gilde Samenspraak coördinator: Dhr. Frans van Eede

Bereikbaarheid:

[recaptcha id:SGW-Advies]

Uw gegevens worden beschermd conform de AVG 2018

Het Privacy reglement voor Hulpvragers is van toepassing.

Bereikbaar via e-mail:  taal@gildewalcheren.nl

Vanaf 2019 is Samenspraak & Taal ook bereikbaar via: 

06 8359 0903

Zelf vrijwilliger worden?
Wij zoeken vrijwilligers die bereid zijn in huiselijke sfeer anderstaligen te begeleiden. Wilt u uw kennis over de Nederlandse taal en samenleving delen met anderen, neem dan contact met ons op! Door u aan te melden als vrijwilliger werkt u mee aan:

  • Het vergroten van de spreekvaardigheid en woordenschat van anderstaligen.
  • Het bevorderen van het maatschappelijk contact van anderstaligen met Nederlanders.
  • Het overwinnen van spreekangst van anderstaligen.
  • Het creëren van begrip voor elkaars cultuur en leefwijze.
  • Het aanbieden van een beter perspectief op de arbeidsmarkt.

Spreekt het u aan om wekelijks contact te hebben met een anderstalige? Neem dan even contact met ons op. Meer informatie is te vinden op:

de officiële website: hetbegintmettaal.nl 

Zie de pagina WebLinks voor meer links op het gebied van Taal.